Информация за Франсвил

Франсвил или Масуку е един от четирите най-големи градове в Габон, с население от около 20 000 души. Разположен е на река Мпаса, в края на железопътна линия Транс-Габон.

Селището първоначално се нарича Масуку, до момента, в който Пиер де Браза избира за заселване на роби именно това място. Тогава Масуку е преименувано на Франсвил (Francheville), което на френски означава "град на освободените". Тази промяна се случва през 1880 година.

Във Франсвил има много водопади, като един от най-известните е Поубара. Водопадът е свързан с водноелектрическа централа, която предоставя на местните постоянна електроенергия.

Сред забележителностите на града са и църквата „Света Хилер“, която е построена през 1899 година, голямата статуя на Омар Бонго (президент на Габон от 1967 г. до 2009 г.).
Той е държавният глава, който най-дълго е управлявал в Африка и е на седмо място по продължителност на политическата кариера в света.

В града има игрище за голф, а летището е на 20 км на запад, в Муенге.
Местоположение на Франсвил
Благодарим за отделеното време
За нас е много важно да знаем вашата оценка за сайта. Ще се радваме да прочетем вашите коментари и препоръки, както позитивни, така и негативни.

Вашето впечатление от сайта:
Изобщо не ми харесва Много ми харесва

Коментари и препоръки:


Ако желаете да се свържем с вас, моля, напишете вашия E-mail или телефон за връзка:
Вашият отзив беше изпратен успешно.
Благодарим за отделеното време.
The website is best viewed in Firefox, Chrome or Explorer 8 and higher.
Този сайт използва бисквитки (cookies).
Научете повече тук.


Разбрах