Информация за Аспровалта

Аспровалта е един от главните курорти в Северна Гърция. Буквалният превод на името на града означава „бяла долина“. Разположен е на равно разстояние от Солун и Кавала (около 80 км.). Населението на града е близо 3000 жители. Областта на Аспровалта е една от най-добрите туристически дестинации. Това се дължи на красивите плажове, които са наградени със син флаг.

Мястото предлага възможност както за летни почивки, така и за зимни спортове и развлечения. Също така в Аспровалта могат да се видят различни забележителности и интересни места. Общинската сграда Агриос Георгиос е едно от тях. Можете да разгледате и етнографският музей на града и църквата „Свети Георги“, където се намира иконата на Свети Георги, която е донесена от бегълците от Мала Азия. Иконата датира от XVI –XVII век.

Аспровалта е предпочитана от българите дестинация за почивка през уикендите, защото е разположена близко до границата. В курортното градче всяка втора къща е хотел или предлага стаи под наем. Мястото е подходящо за семейства с деца и за по-спокойна почивка. Цените са ниски в сравнение с тези на Халкидики и на популярните острови.
Местоположение на Аспровалта
Благодарим за отделеното време
За нас е много важно да знаем вашата оценка за сайта. Ще се радваме да прочетем вашите коментари и препоръки, както позитивни, така и негативни.

Вашето впечатление от сайта:
Изобщо не ми харесва Много ми харесва

Коментари и препоръки:


Ако желаете да се свържем с вас, моля, напишете вашия E-mail или телефон за връзка:
Вашият отзив беше изпратен успешно.
Благодарим за отделеното време.
The website is best viewed in Firefox, Chrome or Explorer 8 and higher.
Този сайт използва бисквитки (cookies).
Научете повече тук.


Разбрах