Информация за Атина

Атина е един от основните културни, политически и икономически центрове на Гърция. Това е един от най-старите градове в света, със записана история от над 3400 години.

Столицата на полуостровната държава е разположена в южната част на централна Гърция, на брега на Егейско море. Метрополитното население на Атина е над 3 милиона души.

Атина е град, който умело съчетава антично с модерно. Разбира се, основните туристически атракции са с исторически и културен характер. Сред основните обекти, които будят интерес, се включват Акрополът, където са разположени сградата на Партенонът, статуята на Атина, театърът на Дионис и много други. Националният археологически музей както и Олимпийският стадион са също сред често посещаваните забележителности в столицата – все пак, това е мястото, където през 1896г. се провеждат първите съвременни Олимпийски игри.

Атина, както и цяла Гърция, са сред мечтаните дестинации за всички любители на науките и философията. Столицата е мястото, където са живели много известни философи и математици, сред които са и великите Аристотел, Сократ и Платон.

Забележителности в Атина разгледай всички
  1. Партенонът, Атина
  2. Театърът на Дионис, Атина
  3. Пирея, Атина
  4. Византийският християнски музей, Атина
  1. Храмът на Зевс, Атина
  2. Акрополът, Атина
Цени в Атина
Съвети при пътуване в Атина разгледай всички
Местоположение на Атина
Благодарим за отделеното време
За нас е много важно да знаем вашата оценка за сайта. Ще се радваме да прочетем вашите коментари и препоръки, както позитивни, така и негативни.

Вашето впечатление от сайта:
Изобщо не ми харесва Много ми харесва

Коментари и препоръки:


Ако желаете да се свържем с вас, моля, напишете вашия E-mail или телефон за връзка:
Вашият отзив беше изпратен успешно.
Благодарим за отделеното време.
The website is best viewed in Firefox, Chrome or Explorer 8 and higher.
Този сайт използва бисквитки (cookies).
Научете повече тук.


Разбрах