Информация за остров Корфу

Корфу е красив остров с невероятни плажове, живописни и автентични селца, превъзходна венецианска архитектура, оживен нощен живот и с много космополитен начин на живот. На изток граничи с Йонийско море, на запад с Адриатическо, на север със Средиземно море и това обуславя уникалния му климат. Името му произхожда от древногръцката митология и по-точно е свързано с Посейдон, който кръщава острова на своята любима Керкира.

Островът има богата история; за него през вековете са се водели непрекъснати борби. Владян е от римляните, Византия, Венеция, Неапол, Франция, Австрия, Русия (тогава в съюз с Турция), Англия. През 1864 г. Англия отстъпва доброволно острова на Гърция, без никаква външна намеса.

Град Корфу или Корфу Таун е столицата на острова и е негово основно пристанище. Той е най-голям и най-населен (около 30,000 жители). Запазил е много от своите елегантни сгради, дворци, площади и крепости с уникална архитектура, повлияна през вековете от сицилианското, венецианското, френското и английското владение. Разделен е на две части: стар и нов град, като старият град (Palaiopoli) се намира в северната част между площад "Еспланада" и Новата крепост (Нео Фрурио). Площад "Еспланада" (Спианада) е централният площад на града. Всяко лято, този площад приветства състезание по крикет, единственото в Гърция, наследено от английската окупация. Заобиколен е от разкошни сгради и Старата Венецианска крепост (Палео Фрурио).

Интересни културни паметници на острова са дворецът "Ахилион", дворецът "Мон Репо", дворецът "Св. Михаил и Георги", манастирът "Палеокастрица", църквата "Св. Спиридон", Канони - Понтикони и др.

Пясъчните плажове на Корфу, както и неговите пещери и заливи са известни в цяла Гърция с кристално чистите си води и зелена си растителност. Много от идиличните плажове, предлагащи шезлонги и чадъри под наем са с максимално запазена естествена красота: Палеокастрица, Нисаки и Агиос Георгиос...
Местоположение на Корфу
Благодарим за отделеното време
За нас е много важно да знаем вашата оценка за сайта. Ще се радваме да прочетем вашите коментари и препоръки, както позитивни, така и негативни.

Вашето впечатление от сайта:
Изобщо не ми харесва Много ми харесва

Коментари и препоръки:


Ако желаете да се свържем с вас, моля, напишете вашия E-mail или телефон за връзка:
Вашият отзив беше изпратен успешно.
Благодарим за отделеното време.
The website is best viewed in Firefox, Chrome or Explorer 8 and higher.
Този сайт използва бисквитки (cookies).
Научете повече тук.


Разбрах