Информация за Крит

Крит е най-големият и най-гъсто населен от гръцките острови, намира се в южната част на Егейско море и е един от тринадесетте административни области на Гърция. Това представлява значителна част от икономиката и културното наследство на Гърция, като запазват своите местни културни черти.

Крит прекосява две климатични зони – на Средиземноморието и на Северната част на континента Африка. Климатът в Крит е предимно умерен и влажен като благоприятства отглеждането на всички видове летни плодове и зеленчуци.

Крит е островът с най-многобройно население в Гърция, с население от над 600 000 души. Приблизително 42% живеят в големите градове, докато 45% живеят в селски райони.

Крит е една от най-популярните туристически дестинации в Гърция. Повечето екскурзианти тук идват през град Ираклион, в който се намират близките летище и пристанище. Повече от два милиона туристи годишно посещават Крит и това увеличение в областта на туризма се отразява благоприятно на цялата гръцка икономика.

Днес туристическата инфраструктура на Крит обслужва всички вкусове. Разнообразието от възможности за настаняване, луксозни хотели с басейни и спа центрове, спортни площадки дават възможност на туристите богат избор за отдих. Почитателите на къмпингуването пък имат обособени зони, където могат да се отдадат на хобито си.

Популярните туристически атракции включват археологическите обекти от минойската цивилизация, стария град и пристанището на Ханя, венецианския замък в Ретимно, палмовия плаж Вай, който е най-голямата естествена палмова гора на континента Европа.
Местоположение на Крит
Благодарим за отделеното време
За нас е много важно да знаем вашата оценка за сайта. Ще се радваме да прочетем вашите коментари и препоръки, както позитивни, така и негативни.

Вашето впечатление от сайта:
Изобщо не ми харесва Много ми харесва

Коментари и препоръки:


Ако желаете да се свържем с вас, моля, напишете вашия E-mail или телефон за връзка:
Вашият отзив беше изпратен успешно.
Благодарим за отделеното време.
The website is best viewed in Firefox, Chrome or Explorer 8 and higher.
Този сайт използва бисквитки (cookies).
Научете повече тук.


Разбрах