Информация за Драма

Град Драма се намира в североизточната част на географската област Егейска Македония. През града минава река Драматица, а в близост е разположена планината Боздаг. Населението на града е близо 45 хиляди души. Градът се намира само на 35 км. от Егейско море и е удобна спирка за пътуващите от България към морските курорти в областта на Кавала.

Районът на Драма е бил населен още от древността, като са запазени много паметници от различни епохи. Град Драма е завоювана от българските войски по време на Балканската война, но след Междусъюзническата война Драма остава в Гърция.

На няколко места в града може да видите запазени части и кули от Византийската крепостна стена, а Археологическият музей на Драма съхранява находки на възраст от над 50 000 години. Интерес представлява и църквата от X в. „Агиа София“. Ако археологическите паметници не са вашата страст, може да се разходите из парка около изворите на „Св. Варвара“ и да се спрете на някое от множеството кътчета за отдих.

Областта на град Драма е известна и с едни от най-добрите гръцки винарни. Още от древността тук е бил един от най-добре развитите винарски региони на Гърция, свидетелство за това са множеството светилища и находки свързани с култа към бога на виното Дионис. Най-стара и популярна е винарната на братята Лазаридис, която се намира в с. Адриани – само на 10 км. от Драма. Други по-известни винарни от района са Oenogenisis и Павлидис.
Местоположение на Драма
Благодарим за отделеното време
За нас е много важно да знаем вашата оценка за сайта. Ще се радваме да прочетем вашите коментари и препоръки, както позитивни, така и негативни.

Вашето впечатление от сайта:
Изобщо не ми харесва Много ми харесва

Коментари и препоръки:


Ако желаете да се свържем с вас, моля, напишете вашия E-mail или телефон за връзка:
Вашият отзив беше изпратен успешно.
Благодарим за отделеното време.
The website is best viewed in Firefox, Chrome or Explorer 8 and higher.
Този сайт използва бисквитки (cookies).
Научете повече тук.


Разбрах