Информация за остров Евия

Остров Евия се намира в Гърция. В миналото е бил известен като Евбея. Населението на острова е 198 000 души. Най - големият град на острова е Халкида, който е и столица на острова. Вторият по големина град е Еретрия. Двата геада са били важен търговски центрове. Еретрия бил разрушен през пети век преди новата ера и след това бил отново възстановен.

Остров Евия е вторият най- голям гръцки остров. Най –г олемият е остров Крит. От древни времена остров Евия е смятан за стратегически, защото е разположен близо до град Атина. Поради тази причина през пети век преди новата ера преминал под командването на управниците на град Атина. Това продължило повече от един век. След това Евия възстановила независимостта си.

Островът е извесетен още и с това, че Аристотел починал на него. Островът има много красива природа. Красивото езеро Дистос се намира там. А също и планината Кандили. Островът разполага и с плажове със златист пясък. Климатът е средиземноморски, лятото е горещо и сухо, а зимата е мека.

На остров Евия може да се види древното светилище на бог Дионисий и съоражение от каменни блокове, което е издигнато през шести век преди новата ера, то носи името Домът на дракона.
Местоположение на Евия
Благодарим за отделеното време
За нас е много важно да знаем вашата оценка за сайта. Ще се радваме да прочетем вашите коментари и препоръки, както позитивни, така и негативни.

Вашето впечатление от сайта:
Изобщо не ми харесва Много ми харесва

Коментари и препоръки:


Ако желаете да се свържем с вас, моля, напишете вашия E-mail или телефон за връзка:
Вашият отзив беше изпратен успешно.
Благодарим за отделеното време.
The website is best viewed in Firefox, Chrome or Explorer 8 and higher.
Този сайт използва бисквитки (cookies).
Научете повече тук.


Разбрах