Информация за Геракини

Геракини е селище в Гърция. Намира се на около 80 километра от Солун и 65 километра от международното летище в Солун. Разположено е в Торонейският залив, между Касандра и Ситония. В Ситоня са добивани магнезит, минерал с формата на камък с бял цвят. Той има различи приложeния. Днес от едната страна на плажа се вижда изоставена мина. Според легендата селището носи името на кралица Йеракина, която е живяла в древността.

Курортът не е голям, но за сметка на това е много добре развит. Състои се от три различни и отдалечени една от друга части. В северната част са разположени мините за добив на магнезит. Кораби от цял свят пристигат в Геракини, за да товарят този бял камък. Южната част е разположена на брега на морето. Това е най-посещаваната част от туристите от цял свят. Плажната ивица е обширна и има разположени кафета и ресторанти по нея. Освен това туристите имат възможност да се насладят на различни видове морски спортове. Средната част е реалното селище. Там са разположени църквата и полицията. Местните жители са основно земеделски производители, които обработват маслинови дървета за зехтин и маслини.
Местоположение на Геракини
Благодарим за отделеното време
За нас е много важно да знаем вашата оценка за сайта. Ще се радваме да прочетем вашите коментари и препоръки, както позитивни, така и негативни.

Вашето впечатление от сайта:
Изобщо не ми харесва Много ми харесва

Коментари и препоръки:


Ако желаете да се свържем с вас, моля, напишете вашия E-mail или телефон за връзка:
Вашият отзив беше изпратен успешно.
Благодарим за отделеното време.
The website is best viewed in Firefox, Chrome or Explorer 8 and higher.
Този сайт използва бисквитки (cookies).
Научете повече тук.


Разбрах