Информация за Каламата

Каламата е пристанищен и курортен град разположен в южните части на полуостров Пелопонес. Населението на града е около 70 000 жители.

Старото име на града е било Фарай, като той е съществувал още от времето на Античността. Първото споменаване на града със съвременното му име – Каламата е от X в., когато градът е бил част от Византийската империя.

Градът е известен предимно с 2 неща – първото е производството на маслини и първокачествен зехтин, а второто е дългата почти 2 км. плажна ивица, по протежението на която има множество плажни барове и заведения. Трябва да имате предвиди обаче, че плажът в тази част на Гърция са предимно съставени от малки камъчета примесени с пясък и мидички.

Въпреки че Каламата е предимно модерен град с активен нощен живот, курорта има какво да предложи и на любителите на културния туризъм. На първо място това са останките от Замъка на Каламата – разположени са на хълма над града и от там се открива чудесна панорамна гледка. Друга забележителност от Византийско време е построената през 1317 г. църква на „Светите Апостоли“. В центъра на града пък се намира катедралната църква „Ипапантис“ от 1860 г. В града може да посетите и множество музеи, като например Археологическият музей на област Месиния, Музеят на Железопътния транспорт, Историко-етнографския музей посветен на фолклора на региона и още много други.
Местоположение на Каламата
Благодарим за отделеното време
За нас е много важно да знаем вашата оценка за сайта. Ще се радваме да прочетем вашите коментари и препоръки, както позитивни, така и негативни.

Вашето впечатление от сайта:
Изобщо не ми харесва Много ми харесва

Коментари и препоръки:


Ако желаете да се свържем с вас, моля, напишете вашия E-mail или телефон за връзка:
Вашият отзив беше изпратен успешно.
Благодарим за отделеното време.
The website is best viewed in Firefox, Chrome or Explorer 8 and higher.
Този сайт използва бисквитки (cookies).
Научете повече тук.


Разбрах