Информация за Кавала

Градът се намира в северната част на Гърция. Разположен е на брега на Бяло море, срещу остров Тасос.

Градът се нарежда на второ място по население, в северната част на южната ни съседка. В кавала се намира най-важното пристанище в източна Македония и Тракия. Кавала е носител на широка гама от историческо, архитектурно и културно наследство. Данни за селището датират още от вековете преди новата ера.

Разбира се, Кавала не изневерява по нищо на гръцката традиция. И тук, плажовете са на световно ниво. Туристическият наплив в Кавала, както и в другите гръцки курорти, е огромен. Основните фактори, които привличат туристи, отново са кристално чистата морска вода, цялостната уреденост на плажната ивица – палмови дървета, плажни чадъри, жезлонги, плажни кафенета. Говорейки за кавала, не може да остане неспоменаата и ролята на пристанището, което също е една приятна атракция за големия брой туристи в местността. Няма нищо по-хубаво от това да си пиеш кафето в неприкосновена близост до пристанищния кей и да се наслаждаващ на гледката от акустиращи и заминаващи корабчета.

Акведуктът Камарес е една от основните забележителности в Кавала. Той е носител на културата през вековете. Данните за неговото построяване сочат средата на 16 век, а за негов основател се споменава Сюлейман Великолепни. Акведуктът е изграден от 60 арки. Неговата основна функция, през средновековието, била да снабдява града с вода. Гледката пред това чудо на архитектурата е прекрасна.

Старият град е мястото, където никога няма да ви бъде скучно в Кавала. Всички улички са пълни с малки магазинчета за сувенири и дрехи. Тук е и мястото, където много от туристите минават, за да купят подаръци за своите близки. Като говорим за стария град в Кавала, трябва да споменем едно много известно име по време на турското управление в Кавала – Мехмед Али. В града се намира неговият стар дом, който в момента е паметник на културата, в близост до дома му е позиционирана и негова статуя – възседнал кон.

Безспорно, ако сте любители на морския и културния туризъм, Кавала е мястото, в което ще прекарате един прекрасен ден и ще се насладите на културни и исторически забележителности, а какво по-хубаво да комбинирате това с една приятна почивка на крайбрежната и пристанищна ивица.
Местоположение на Кавала
Благодарим за отделеното време
За нас е много важно да знаем вашата оценка за сайта. Ще се радваме да прочетем вашите коментари и препоръки, както позитивни, така и негативни.

Вашето впечатление от сайта:
Изобщо не ми харесва Много ми харесва

Коментари и препоръки:


Ако желаете да се свържем с вас, моля, напишете вашия E-mail или телефон за връзка:
Вашият отзив беше изпратен успешно.
Благодарим за отделеното време.
The website is best viewed in Firefox, Chrome or Explorer 8 and higher.
Този сайт използва бисквитки (cookies).
Научете повече тук.


Разбрах