Информация за Керамоти

Керамоти е малко курортно селище разположено в северните части на Гърция, на 40 км. от Кавала и на брега на Егейско море. Постоянното население е малко над 1500 жители, но през летните месеци курортът се изпълва с туристи. На няколко километра от селището река Места се влива в Егейско море, а непосредствено срещу курорта се намира о. Тасос. Редовна фериботна линия свързва целогодишно Керамоти с острова.

Някога сегашният курорт е възникнал като малко рибарско селище, а днес Керамоти се слави с един от най-добрите плажове на Балканския полуостров. Плажната ивица е дълга над 10 км. и широка около 80-100 м. – ситен бял пясък. Характерно за курорта е наличието на малко хотели, но пък Керамоти може да предложи голямо разнообразие от къщи за гости и най-вече апартаменти и студиа под наем.

Поради близостта си до България (разстоянието от София до Керамоти е дори по-малко от това между столицата и Бургас), курортът е едно от любимите места за почивка на множество наши сънародници. Поради тази причина езикова бариера почти не съществува, повечето от заведенията дори имат меню на български език – българските туристи са добре дошли в Керамоти.

Освен огромния пясъчен плаж и таверните в курорта, Керамоти има и още едно достойнство - добър изходен пункт за посещение на близки и интересни дестинации като о. Тасос, Дефилето на река Места, античния град Филипи, Кавала и Ксанти.
Местоположение на Керамоти
Благодарим за отделеното време
За нас е много важно да знаем вашата оценка за сайта. Ще се радваме да прочетем вашите коментари и препоръки, както позитивни, така и негативни.

Вашето впечатление от сайта:
Изобщо не ми харесва Много ми харесва

Коментари и препоръки:


Ако желаете да се свържем с вас, моля, напишете вашия E-mail или телефон за връзка:
Вашият отзив беше изпратен успешно.
Благодарим за отделеното време.
The website is best viewed in Firefox, Chrome or Explorer 8 and higher.
Този сайт използва бисквитки (cookies).
Научете повече тук.


Разбрах