Информация за Китнос

Китнос е гръцки остров в Егейско море, разположен в северната част на Цикладския архипелаг – южно от полуостров Атика. Населението на цикладския остров е около 1500 души. Двете главни селища са разположени във вътрешността на острова - Китнос и Дриопида. По крайбрежните части на остров Китнос пък има множество по-малки курортни селца. Островът има около 70 плажа, като голяма част от тях са закътани плажове, до които няма прокаран асфалтов път, подходящи за уединение и почивка от градския шум.

Китнос е най-старо населеният остров от Цикладите. Първите следи от човешки живот на острова датират още от периода на Мезолита (10 000 – 8000 г. пр. Хр.). През Бронзовата епоха на острова е имало важно рударско селище за добив на мед. Животът на острова продължава и през следващите епохи, като следи и останки от древните селища могат да се видят на острова и до ден днешен.

Най-популярният курорт на о. Китнос е разположен в неговия южен край – Агиос Димитриос. Курортът представлява съвкупност от модерни вили накацали по хълм, над просторен пясъчен плаж. В северната част на острова пък се намира СПА курортът на Китнос – Лутра. Курортът разполага с обществена баня с топли минерални извори и множество по-малки хотелчета и вили под наем. Голяма атракция на острова е плажът Колона – тясна пясъчна ивица, която свързва о-в Китнос с малкото островче Агиос Лукас, а от двете страни на плажа са водите на Егейско море.
Местоположение на o. Китнос
Благодарим за отделеното време
За нас е много важно да знаем вашата оценка за сайта. Ще се радваме да прочетем вашите коментари и препоръки, както позитивни, така и негативни.

Вашето впечатление от сайта:
Изобщо не ми харесва Много ми харесва

Коментари и препоръки:


Ако желаете да се свържем с вас, моля, напишете вашия E-mail или телефон за връзка:
Вашият отзив беше изпратен успешно.
Благодарим за отделеното време.
The website is best viewed in Firefox, Chrome or Explorer 8 and higher.
Този сайт използва бисквитки (cookies).
Научете повече тук.


Разбрах