Информация за Лариса

Лариса се намира в централна Гърция – област Тесалия. Един от големите гръцки градове с население близо 170 хиляди души. В близост до Лариса тече река Пеней, а на няколко километра от града преминава главния магистрален път от Солун за Атина, което прави Лариса удобна спирка, ако пътувате към Южна Гърция. В града се намира и най-голямото гръцко военно летище, където е разположен регионалния щаб на НАТО за съвместни операции.

Историята на Лариса започва още по времето на древна Елада, когато градът е бил самостоятелен полис със силно влияние в област Тесалия. Лариса е имала и собствено монетопроизводство. Била е един от първите градове завоювани от Римляните още през II в. пр. Хр., след разпада на Римската империя, Лариса е част от Византия (Източната Римска империя), а в последствие и от Османската империя. През 1881 г. Лариса е присъединена към съвременна Гърция.

Интерес за туристите в града представляват църквата на Агиос Ахилиос, парка Алказар и останките от Древногръцкия театър. В Лариса също така може да видите и паметник на Хипократ – считано е, че древният лечител е завършил живота си именно в тесалийския град. В близост до града (на около 30 км. Североизточно) се намира известният с природната си красота каньон Темпи, през който протича река Пеней малко преди да се влее в Егейско море.
Местоположение на Лариса
Благодарим за отделеното време
За нас е много важно да знаем вашата оценка за сайта. Ще се радваме да прочетем вашите коментари и препоръки, както позитивни, така и негативни.

Вашето впечатление от сайта:
Изобщо не ми харесва Много ми харесва

Коментари и препоръки:


Ако желаете да се свържем с вас, моля, напишете вашия E-mail или телефон за връзка:
Вашият отзив беше изпратен успешно.
Благодарим за отделеното време.
The website is best viewed in Firefox, Chrome or Explorer 8 and higher.
Този сайт използва бисквитки (cookies).
Научете повече тук.


Разбрах