Информация за остров Лефкада

Остров Лефкада или наричан още Лефкас се намира в Гърция. Той е четвърти по големина остров в Йонийско море след Кефалония, Коефу и Закинтос.

Най-подходящите месеци за посещение на остров Лефкада са юни и септември. През юли и август температурата достига 40 градуса. Другата причина Лефкада да е посещаван най-вече през юни и септември са цените, които са много изгодни, а температурите са нормални не по-малко от 30 и не повече от 35 градуса.

Още един плюс на остров Лефкада е това, че е лесно достъпен. До острова се стига по мост и не се налага ползването на ферибот. Островът има планински терен и вечнозелена растителност, което го различава от другите острови в Гърция. Столица на острова е град Лефкада. Повечето ресторанти предлагат традиционна, гръцка кухня, рибни специалитети и италианска кухня.

Според местните жители на остров Лефкада се намират най-красивите плажове в Йонийско море. Порто Кацики и Егремни са едни от красивите плажове, за да стигнете до тях обаче трябва да слезете по стотици стъпала. Проблемът на тези плажове са големите вълни, които правят плажовете неподходящи за семейства с деца. За тях най-подходящ е Микрос Гиалос. Голям, плитък залив, без вятър и вълни.

Остров Лефкада е и културен център на региона. Там се намират множество исторически забележителности, които могат да се посетят, както с кола, така и по вода.
Местоположение на Лефкада
Благодарим за отделеното време
За нас е много важно да знаем вашата оценка за сайта. Ще се радваме да прочетем вашите коментари и препоръки, както позитивни, така и негативни.

Вашето впечатление от сайта:
Изобщо не ми харесва Много ми харесва

Коментари и препоръки:


Ако желаете да се свържем с вас, моля, напишете вашия E-mail или телефон за връзка:
Вашият отзив беше изпратен успешно.
Благодарим за отделеното време.
The website is best viewed in Firefox, Chrome or Explorer 8 and higher.
Този сайт използва бисквитки (cookies).
Научете повече тук.


Разбрах