Информация за остров Лимнос

Лимнос е гръцки остров, разположен в северната част на Егейско море. Площта му е доста голяма – на територията му има близо 40 малки селища, по-голямата част от които са обособени в морски курорти. Крайбрежията на острова са покрити от фин пясък, плажните ивици са дълги и широки. Релефът е почти изцяло хълмист, няма гори и висока растителност.

Името на остров Лимнос се свързва отчасти с гръцката митология, отчасти с Троянската война. Легендата гласи, че островът бил на бога на ковачите Хефест, който бил хвърлен на него от майка си Хера. Хефест построил коваческата си работилница в дълбините на Мосихлос – действащия на острова в праисторическата епоха вулкан. Днес там няма и следи от вулканична дейност.

Другата история за острова разказва Илиада. Поради близостта си до град Троя, Лимнос бил основния източник на вино за войниците. Омир пък описва острова като свещен, благоухаещ, божествен.

Всъщност не е бил много далеч от истината, тъй като днес острова предлага божествено съчетание между топъл, но не-горещ климат и изобилие от слънчеви дни. Сезонът тук продължава до края на месец октомври. Интересни за разглеждане са столицата – град Мирина, както и градчетата Коутали и Моурдос.
Местоположение на Лимнос
Благодарим за отделеното време
За нас е много важно да знаем вашата оценка за сайта. Ще се радваме да прочетем вашите коментари и препоръки, както позитивни, така и негативни.

Вашето впечатление от сайта:
Изобщо не ми харесва Много ми харесва

Коментари и препоръки:


Ако желаете да се свържем с вас, моля, напишете вашия E-mail или телефон за връзка:
Вашият отзив беше изпратен успешно.
Благодарим за отделеното време.
The website is best viewed in Firefox, Chrome or Explorer 8 and higher.
Този сайт използва бисквитки (cookies).
Научете повече тук.


Разбрах