Информация за Лептокария

Лептокария е малък курорт в Гърция, разположен в подножието на планина Олимп, на брега на Егейско море. Само на няколко километра от града се намира и известното селище Катерини. Лептокария може да се похвали с обширни плажове с пясък от фини камъчета и плитко и прозрачно море. През лятото курортът е много оживен и забавления за туристите не липсват. Крайбрежните улици са осеяни с малки ресторантчета и нощни клубове.

Основни забележителности в Лептокария са замъкът Платамонас и изворите на Афродита, които се намират в долината Темпи.

Замъкът Платамонас е построен през 13 век. В момента от него за запазени части от осмоъгълната му кула и крепостните стени. От крепостта се открива прекрасна гледка към Термитския залив и морето.

Изворите на Афродита са забележителност, която се посещава почти от всяка група, тръгнала на екскурзия до манастирите в Метеора, тъй като се намират почти по средата на маршрута от България. Има поверие, което разказва, че всеки който пие от изворите на Афродита ще запази младостта си вечно. А който успее да се провре през тесния процеп в скалите, който води до мястото, от където извира водата, ще се благослови с целомъдрие. По стар европейски обичай хората хвърлят и монети, които да изпълнят желанията им.
Местоположение на Лептокария
Благодарим за отделеното време
За нас е много важно да знаем вашата оценка за сайта. Ще се радваме да прочетем вашите коментари и препоръки, както позитивни, така и негативни.

Вашето впечатление от сайта:
Изобщо не ми харесва Много ми харесва

Коментари и препоръки:


Ако желаете да се свържем с вас, моля, напишете вашия E-mail или телефон за връзка:
Вашият отзив беше изпратен успешно.
Благодарим за отделеното време.
The website is best viewed in Firefox, Chrome or Explorer 8 and higher.
Този сайт използва бисквитки (cookies).
Научете повече тук.


Разбрах