Информация за Микена

Днес останките от древна Микена са обособени в археологически резерват, който привлича туристи от цял свят. Намира се на 90 км. от столицата Атина, в северо-източната част на полуостров Пелопонес.

Микена съществува, като селище още от 3-то хилядолетиe пр. Хр., но своя разцвет постига в периода 1600 г. пр. Хр. до 1100 г. пр. Хр. По това време Микена е била столица на доминиращо в района на източното Средиземноморие царство, положило основите на древногръцката култура и цивилизация. Могъщият град е споменат и в творбите на древния поет Омир – Илиада и Одисея, където за цар на Микена е посочен Агамемнон.

Днес археологическият комплекс е включен в списъка на ЮНЕСКО на световното културно наследство. В комплекса може да разгледате останките от укрепения Акропол, до който се стига след като минете през прочутата „Лъвска порта“ открита при първите разкопки още през 1841 г. В археологическото селище още може да видите и множество разкрити гробници на някогашните владетели на Микена. Ценните артефакти намерени по време на археологическите проучвания на гробниците, които включват и множество златни накити, се намират в музея към комплекса.
Местоположение на Микена
Благодарим за отделеното време
За нас е много важно да знаем вашата оценка за сайта. Ще се радваме да прочетем вашите коментари и препоръки, както позитивни, така и негативни.

Вашето впечатление от сайта:
Изобщо не ми харесва Много ми харесва

Коментари и препоръки:


Ако желаете да се свържем с вас, моля, напишете вашия E-mail или телефон за връзка:
Вашият отзив беше изпратен успешно.
Благодарим за отделеното време.
The website is best viewed in Firefox, Chrome or Explorer 8 and higher.
Този сайт използва бисквитки (cookies).
Научете повече тук.


Разбрах