Информация за остров Миконос

Гръцкият остров Миконос е от групата на Цикладите в Егейско море, разположен между островите Тинос, Сирос, Парос и Наксос. Обхваща площ от над 105 кв. км, а най-високата му точка е на 341 м. надморска височина. Островът е предимно от гранит. На него има малко природно прясна вода и се разчита на обезсоляването на морската вода, за да се задоволят нуждите на обитателите му. Смята се, че островът е кръстен на местен герой, който се счита за потомък на бог Аполон.

Миконос има около 10 000 жители, повечето от които живеят в най-големия град, Миконос, известен също като Хора, който се намира на западния бряг. Градът е съчетание от специфична архитектура, големи нощни клубове, разнообразни хотели, рибни ресторанти, кафенета, бутици и магазини за подаръци. Къщите са бели, кубообразни и максимум двуетажни. Уличките са тесни и се боядисват с бяла боя. Създава се усещане за красота и уют. Лабиринтът на тесните улички е бил предназначен да неутрализира вятъра и да обърква пиратите, които нападат острова през ХVІІІ и ХІХ в. Те все още объркват туристите, които с радост се изгубват сред таверните, скъпите бутици и домовете на местните жители.

Нощният живот на Миконос се рекламира като един от най-добрите в цяла Европа и привлича известни DJ-и в най-големите и световноизвестни клубове и плажни барове. Островът е притегателно място също и за хората с различна сексуална ориентация.

Партитата тук започват на обяд на плажа, а след това продължават през нощта до изгрева на слънцето. Островът се смята за "детска площадка на възрастни". Тук можеш да срещнеш много милионери, хора от шоу бизнеса и модните среди. Красивата обстановка, бутиковите хотели и класните забавления правят гръцкия остров желано място за всички модерни хора.

Сред най-известните забележителности на острова са:

* Пеликанът Петрос - официален талисман на Миконос вече над 50 години;

* Вятърните мелници - построени са през 16-ти век и са най-известната забележителност;

* Малката Венеция - "квартал" от къщи, в основите на които се удрят морските вълни;

* Църквата Парапортиани- една от най-известните сгради в Гърция;

* площад Алефкандра;

* Археологическият музей.

От Минокос има възможност за организирани морски екскурзии до островите Делос, Санторини, Крит, Парос, Наксос.

През май, юни, септември и октомври е най-доброто време за посещение на острова. До тук се стига със самолет от Атина и редица европейски градове, с кораб или ферибот.
Местоположение на Миконос
Благодарим за отделеното време
За нас е много важно да знаем вашата оценка за сайта. Ще се радваме да прочетем вашите коментари и препоръки, както позитивни, така и негативни.

Вашето впечатление от сайта:
Изобщо не ми харесва Много ми харесва

Коментари и препоръки:


Ако желаете да се свържем с вас, моля, напишете вашия E-mail или телефон за връзка:
Вашият отзив беше изпратен успешно.
Благодарим за отделеното време.
The website is best viewed in Firefox, Chrome or Explorer 8 and higher.
Този сайт използва бисквитки (cookies).
Научете повече тук.


Разбрах