Информация за остров Наксос

Наксос е най-големият гръцки остров от групата на Цикладските о-ви, които са разположени в южната половина на страната, в Егейско море.

Столица и най-голям град на острова е град Наксос. Намира се на западния бряг и е дом на около 12 000 души. Островът е известен с красивите си плажове, които предлагат отлични условия за морска почивка. Нещо повече, Наксос има дълга история, което обуславя и наличието на някои интересни забележителности с исторически и археологически характер. Един от известните обекти е „Портата“ – мраморна порта, която е трябвало да бъде предназначена за вход към храма на Аполон. В столицата може да бъде посетен и средновековният замък Venetian Castle.

Бреговата ивица на Наксос е отсечена на юг и по-защитена на запад с множество заливи. Ливади, които се разпростират до широките плажове, скали, потъващи рязко в морето, планини и пълноводни извори и поточета - това са малка част от елементите, с които природата е дарила този вълшебен остров.
Местоположение на Наксос
Благодарим за отделеното време
За нас е много важно да знаем вашата оценка за сайта. Ще се радваме да прочетем вашите коментари и препоръки, както позитивни, така и негативни.

Вашето впечатление от сайта:
Изобщо не ми харесва Много ми харесва

Коментари и препоръки:


Ако желаете да се свържем с вас, моля, напишете вашия E-mail или телефон за връзка:
Вашият отзив беше изпратен успешно.
Благодарим за отделеното време.
The website is best viewed in Firefox, Chrome or Explorer 8 and higher.
Този сайт използва бисквитки (cookies).
Научете повече тук.


Разбрах