Информация за Паралия Катерини

Паралия е популярен гръцки курорт, разположен в Солунския залив. Курортът е част от префектура Катерини, област Западна Македония. Разположен е на 6 км. източно от Катерини и на 70 км. южно от Солун. Има непрекъсната плажна ивица с дължина 3 км., което го прави много подходящо място за лятна почивка. В курортното градче може да откриете и много барове, таверни и хотели, а също така малко пристанище и църква. Паралия предлага и възможност за практикуване на водни спортове, разполага и с водни пързалки.

Местоположението на курорта е удобно за посещение на множество туристически обекти, които се намират в близост. Можете да посетите скалните манастири на Метеора - кацнали върху недостъпните скали, те са строени от християнски монаси отшелници още през XI век. Манастирите са включени и в списъка със световното наследство на ЮНЕСКО.

Други интересни обекти в областта са гробницата на Филип Македонски във Вергина и столицата на македонското царство – Пела. За почитателите на чистия планински въздух, в близост се намира най-вискота планина в Гърция и втората по височина на Балканския полуостров – Олимп. Не е далеч и Солун – вторият по големина град в Гърция, а също така и Едеса – град пълен с красиви водопади.
Местоположение на Паралия Катерини
Благодарим за отделеното време
За нас е много важно да знаем вашата оценка за сайта. Ще се радваме да прочетем вашите коментари и препоръки, както позитивни, така и негативни.

Вашето впечатление от сайта:
Изобщо не ми харесва Много ми харесва

Коментари и препоръки:


Ако желаете да се свържем с вас, моля, напишете вашия E-mail или телефон за връзка:
Вашият отзив беше изпратен успешно.
Благодарим за отделеното време.
The website is best viewed in Firefox, Chrome or Explorer 8 and higher.
Този сайт използва бисквитки (cookies).
Научете повече тук.


Разбрах