Информация за Парга

Парга е живописен град, който се намира в северозападна Гърция. Разположен е на Йонийско крайбрежие, между градовете Превеза и Игуменица. Населяван е от малко над 4000 души.

Основната характеристика на курорта е уникалното съчетание на планинска и морска природа. Без съмнение, главната притегателна за туристи са красивите плажове, които привличат с топли и спокойни води, коитото са считани за едни от най-добрите на Йонийско море. Почиващите имат възможност и да практикуват различни водни спортове. Сред най-известните имена тук са Валнос, Крионери и Лихнос.

В същото време градът се слави с дълга история, като тук могат да бъдат посетени разнообразни исторически и културни обекти. Една от най-известните забележителности тук е замъкът Парга, датиращ от 11 век. Замъкът се извисява на хълма над града, като е бил построен с цел да защитава местното население от набезите на пирати и турци.

От града редовно се организират екскурзии до близкия о-в Корфу.
Местоположение на Парга
Благодарим за отделеното време
За нас е много важно да знаем вашата оценка за сайта. Ще се радваме да прочетем вашите коментари и препоръки, както позитивни, така и негативни.

Вашето впечатление от сайта:
Изобщо не ми харесва Много ми харесва

Коментари и препоръки:


Ако желаете да се свържем с вас, моля, напишете вашия E-mail или телефон за връзка:
Вашият отзив беше изпратен успешно.
Благодарим за отделеното време.
The website is best viewed in Firefox, Chrome or Explorer 8 and higher.
Този сайт използва бисквитки (cookies).
Научете повече тук.


Разбрах