Информация за Патрас

Патрас e град в Гърция. Градът е трети по големина и столица в префектурата Ахая, който е разположен в северен Пелопонес на около 215 километра от Атина.

Площта му е 125,4 кв. км, а населението му наброява 171 600 жители. Градът е построен в подножието на планината Панахаикон, която гледа към залива Патра. Пристанището на Патрас е възлова точка за търговия и комуникация с Италия.
Някои от забележителностите на града са неокласическите сгради, които са построени през XIX век и началото на XX. Освен това има и много гръцки и византийски паметници. Едни от тях са Римския одеон, замака в Рио и крепостта на Патра. Може да посетите и четирите музея, а след това центъра за дегустация на вино.

В града се провеждат два карнавала. Единят е карнавала на Патра, който се провежда през януари и е най-голямото по рода си събитие в Гърция. Включва разнообразие от мероприятия, включително балове, парати, артистични парати и детски карнавали. Другият е международният карнавал. Програмата на карнавала включва основно антична драма, модерен театър и музикални събития.
Местоположение на Патра
Благодарим за отделеното време
За нас е много важно да знаем вашата оценка за сайта. Ще се радваме да прочетем вашите коментари и препоръки, както позитивни, така и негативни.

Вашето впечатление от сайта:
Изобщо не ми харесва Много ми харесва

Коментари и препоръки:


Ако желаете да се свържем с вас, моля, напишете вашия E-mail или телефон за връзка:
Вашият отзив беше изпратен успешно.
Благодарим за отделеното време.
The website is best viewed in Firefox, Chrome or Explorer 8 and higher.
Този сайт използва бисквитки (cookies).
Научете повече тук.


Разбрах