Информация за о-в Скиатос

Скиатос е най-малкият остров от групата на Спорадите – гръцки острови разположени в Егейско море, източно от град Волос и на север от остров Евия. Населението на Скиатос е около 6 хиляди души, като 2/3 от него живеят в столицата град Скиатос, а останалите са в множеството малки селца, разположени най-вече по крайбрежието на острова. Островът разполага и със свое международно летище.

В близост до пристанището на столицата Скиатос, може да посетите малкия полуостров Бурци, на който някога е имало стара Венецианска крепост (островът е бил под Венецианска власт на два пъти от 1207 до 1270 г и отново от средата на XV в. до 1538 г.). Днес на полуостров Бурци се намира музеят на Морското дело. Крепост може да посетите на северния край на острова, която носи типичното име Кастро (крепост в превод на гръцки). Построена е през XIV в., като по това време Скиатос е бил под византийска власт. На островът също така има множество стари, а също и някои по-нови църкви.

Истинската атракция на Скиатос, която привлича туристите са неговите 60 плажа. Най-прочутият от тях е плажът Кукунарис – дълъг пясъчен плаж, заобиколен от иглолистна гора, която осигурява естествена сянка за плажуващите. В близост до плажа има и къмпинг, а на самия плаж няколко барчета и таверни. Зад плажът пък има езеро, в което може да видите черни лебеди. Любителите на водни спортове предпочитат плажа Банана, където също има много заведения и кипи буен нощен живот. За тези, които търсят спокойствие и уединение, подходящи диви плажове може да се намерят по северозападното крайбрежие на острова. Голяма атракция е и плажът Лалария – намира се на северната страна на острова и е обграден от всички страни със скали, до там може да се стигне единствено по вода.
Местоположение на Скиатос
Благодарим за отделеното време
За нас е много важно да знаем вашата оценка за сайта. Ще се радваме да прочетем вашите коментари и препоръки, както позитивни, така и негативни.

Вашето впечатление от сайта:
Изобщо не ми харесва Много ми харесва

Коментари и препоръки:


Ако желаете да се свържем с вас, моля, напишете вашия E-mail или телефон за връзка:
Вашият отзив беше изпратен успешно.
Благодарим за отделеното време.
The website is best viewed in Firefox, Chrome or Explorer 8 and higher.
Този сайт използва бисквитки (cookies).
Научете повече тук.


Разбрах