Информация за Ставрос

Ставрос е малък курорт в Гърция, разположен в североизточната част на полуостров Халкидики, на почти равни разстояния между Кавала и Солун. Населението на курорта е около 3500 души.

Ставрос е възникнал като малко рибарско селце по времето на Османската власт над района. След края на Първата световна война в селото се заселват множество гръцки бежанци от Мала Азия, което увеличава населението му близо 3 пъти.

Курортчето е разположено в подножието на хълм, на който се намира старата част на Ставрос, където може да видите църквата от XIX в. „Св. Димитър“. От хълма се открива чудесен изглед към залива Стримонико, където се намират курортите Аспровалта и Неа Врасна. Подобно на споменатите курорти и Ставрос разполага с голяма дълга и пясъчна плажна ивица, която се простира най-вече на север от курорта. На юг от Ставрос също има разположени няколко плажа, но те са по-малки и по-тесни. Покрай северния плаж има и крайбрежна алея изпълнена с множество заведения и магазини. В близост до пристанището, което разделя двата плажа, може да намерите малък Луна парк с гондола, блъскащи колички и други атракциони.
Местоположение на Ставрос
Благодарим за отделеното време
За нас е много важно да знаем вашата оценка за сайта. Ще се радваме да прочетем вашите коментари и препоръки, както позитивни, така и негативни.

Вашето впечатление от сайта:
Изобщо не ми харесва Много ми харесва

Коментари и препоръки:


Ако желаете да се свържем с вас, моля, напишете вашия E-mail или телефон за връзка:
Вашият отзив беше изпратен успешно.
Благодарим за отделеното време.
The website is best viewed in Firefox, Chrome or Explorer 8 and higher.
Този сайт използва бисквитки (cookies).
Научете повече тук.


Разбрах