Информация за остров Тасос

Остров Тасос е разположен в северната част на Егейско море. До него може да се стигне по морски път от град Лименас или град Кавала.

Главният град на остров Тасос е Лименас - изключително красив островен град. Той е носител на характерния за северна Гърция релеф: идеална симбиоза между планинска част и плаж. Плажовете на острова са чудесни. Целият град Лименас е осеян с красиви по-малки и по-големи хотели, плажни кафенета и носители на гръцката кухня - таверните, разбира се.

Островът е изграден предимно от гнайс, шисти и мрамор. Наблюдаван отдалеч наподобява висока, потънала в морето планина. Най-високата му точка е връх Ипсари с 1203 м. надморска височина. Планината на острова е покрита с гори от средиземноморски бор, а по-ниско по склоновете и в подножието — от кипарис, чинар, ела, див кестен, паламудов дъб и вечнозелени храсти. Тесните крайбрежни низини са заети от маслинови градини, а по бреговете растат смокини, нарове, праскови. Обиколката на острова е около 100 км.

Интересна туристическа атракция е старата столица на острова - Панагия. Разходката из тесните улички покрай белосаните и покрити с каменни плочи, вместо с керемиди къщурки, е истинско пътуване във времето. Интересни забележителности са местната църква и Пещерата на дракона.
Местоположение на Тасос
Благодарим за отделеното време
За нас е много важно да знаем вашата оценка за сайта. Ще се радваме да прочетем вашите коментари и препоръки, както позитивни, така и негативни.

Вашето впечатление от сайта:
Изобщо не ми харесва Много ми харесва

Коментари и препоръки:


Ако желаете да се свържем с вас, моля, напишете вашия E-mail или телефон за връзка:
Вашият отзив беше изпратен успешно.
Благодарим за отделеното време.
The website is best viewed in Firefox, Chrome or Explorer 8 and higher.
Този сайт използва бисквитки (cookies).
Научете повече тук.


Разбрах