Информация за Торони

Торони е курорт разположен на южния край на Ситония – средния ръкав на полуостров Халкидики. Курортното село привлича туристи най-вече с дългата си и широка пясъчна плажна ивица, комбинирана с кристално чиста вода, която е характерна за всички плажове на Ситония. Курортът има продълговата форма, като е разположен по протежението на двукилометровата плажна ивица, без да може да се посочи обособен център или главна част на Торони. Множество малки хотелчета, вили и заведения има пръснати из целия курорт.

Торони е основан през VIII в. пр. Хр., като колония на древния град Халкида от остров Евия. През времето на Античността, Торони е бил един от най-важните градски центрове на полуострова. От археологическите разкопки става ясно, че крепостта на града е била използвана и поддържана и по византийско време, но през XVII в. е изоставена. Руините от древния град може да бъдат видени на няколко километра южно от днешния малък курорт – при нос Ликитос.

Любителите на къмпингуването могат да намерят подходящ къмпинг за палатки и каравани на няколко километра северно от Торони, директно на плажа Тристиника – също широк и пясъчен плаж подобно на този на Торони.
Местоположение на Торони
Благодарим за отделеното време
За нас е много важно да знаем вашата оценка за сайта. Ще се радваме да прочетем вашите коментари и препоръки, както позитивни, така и негативни.

Вашето впечатление от сайта:
Изобщо не ми харесва Много ми харесва

Коментари и препоръки:


Ако желаете да се свържем с вас, моля, напишете вашия E-mail или телефон за връзка:
Вашият отзив беше изпратен успешно.
Благодарим за отделеното време.
The website is best viewed in Firefox, Chrome or Explorer 8 and higher.
Този сайт използва бисквитки (cookies).
Научете повече тук.


Разбрах