Информация за Волос

Волос е шестия по население град в Гърция и едно от големите пристанища на Източното крайбрежие на страната, намира се в област Тесалия (Централна Гърция).

Волос е известен, като „градът на Аргонавтите“. Някога на мястото, където се намира днешния град Волос е било селището Йолкос - родното място на Язон според гръцката митология, откъдето той тръгва на експедиция в търсене на златното руно със своя кораб Арго и неговия екипаж. На пристанището на модерен Волос може да видите реплика на кораба Арго в реални размери, а също така и малка статуя посветена на митичния кораб.

През 1955 г. Волос преживява голямо и силно разрушително земетресение, което заличава повечето от красивите стари сгради в неокласически стил, които са преобладавали в града в края на XIX в. и началото на XX в. Все пак и до днес са оцелeли отделни примери за архитектурата в неокласически стил, като например сградата на Археологическия музей, Банката на Гърция, ЖП гарата и др.

В днешно време Волос е голям и модерен град с развита туристическа инфраструктура и активен нощен живот. Използван е от туристите повече, като отправна точка за някой от близко разположените острови като например Скиатос, Скопелос и Алонинсос, до които има редовни фериботни линии всеки ден. Друга интересна дестинация в близост до Волос е полуостров Пелион – планински полуостров разположен източно от Волос във формата на кука. По бреговете на п-ов Пелион ще откриете множество малки крайбрежни курортчета с живописни диви плажове.
Местоположение на Волос
Благодарим за отделеното време
За нас е много важно да знаем вашата оценка за сайта. Ще се радваме да прочетем вашите коментари и препоръки, както позитивни, така и негативни.

Вашето впечатление от сайта:
Изобщо не ми харесва Много ми харесва

Коментари и препоръки:


Ако желаете да се свържем с вас, моля, напишете вашия E-mail или телефон за връзка:
Вашият отзив беше изпратен успешно.
Благодарим за отделеното време.
The website is best viewed in Firefox, Chrome or Explorer 8 and higher.
Този сайт използва бисквитки (cookies).
Научете повече тук.


Разбрах