Информация за остров Закинтос

Град Закинтос е основен административен център и столица на едноименния о-в. Островът е част от групата на Йонийски о-ви, разположени в Йонийско море. Градът се намира в източната половина на острова и има население от около 16.5 хиляди души.

Някои от основните забележителности в град Закинтос включват площад „Св. Марк „ с католическата катедрала, статуята и храмът на Свети Дионисий, считан за покровител на острова. Не бива да се пропуска и музеят на едни от най-почитаните гръцки поети Соломос и Калвос, Византийският музей, Градската библиотека и други.

Релефът на остров Закинтос е разнообразен; има плодородни равнини в югоизточната част, които се сливат плавно с тихите заливи и златистите плажове, докато в западната част на острова планинският релеф е доминиращ и има много стръмни скали по бреговете до морето.

Мекият средиземноморски климат и изобилни зимни валежи благоприятстват за гъстата растителност и най-вече за отглеждането на маслинови гори, касис, грозде и цитрусови плодове.

Пътуването до Закинтос може да се осъществи със самолет, но за предпочитане е да се използват фериботите, които ще ви дадат възможност да разгледате неповторимата природа. Самият остров се намира в сърцето на силно активна вулканична зона. И макар това изобщо да не е приятен факт за местните жители, които често са изправени пред угрозата от силни земетресения, за туристите това е благодатната новина за изобилие от природни формирования.

Най-известната атракция е плажът Лаганас. Всяка година хиляди костенурки Карета идват на плажа, за да снесат и измътят яйцата си. Тук идват много природолюбители, защото костенурките Карета са застрашен от изчезване вид. Те споделят също, че всяка снимка, направена на Закинтос, е картичка сама по себе си.

На един от западните брегове на Закинтос могат да се видят едни от най-незабравимите гледки на острова - прочутите сини пещери. Те са известни като сините пещери на Волимес, по името на градчето, където са разположени. До тях може да се стигне единствено по море и това е пътуване, което ще запомните за цял живот.

Заливът Навагио е част от атракциите на остров Закинтос и е популярен не само заради уникалната си красота, но и заради намиращите са там останки на кораб, претърпял корабокрушение.
Местоположение на Закинтос
Благодарим за отделеното време
За нас е много важно да знаем вашата оценка за сайта. Ще се радваме да прочетем вашите коментари и препоръки, както позитивни, така и негативни.

Вашето впечатление от сайта:
Изобщо не ми харесва Много ми харесва

Коментари и препоръки:


Ако желаете да се свържем с вас, моля, напишете вашия E-mail или телефон за връзка:
Вашият отзив беше изпратен успешно.
Благодарим за отделеното време.
The website is best viewed in Firefox, Chrome or Explorer 8 and higher.
Този сайт използва бисквитки (cookies).
Научете повече тук.


Разбрах