Информация за Тегусигалпа

Тегусигалпа е столица и най-голям град на централноамериканската държава Хондурас. Намиращият се на 940 м. надморска височина град има население от 1 млн. души.

Името на града в превод от езика нахуатъл означава „сребърни хълмове”. През XVI в. градът е бил важно място, на което се е добивало злато и сребро.

Мекият климат и свежият планински въздух са характерни за столицата на една от най-бедните държави в света Хондурас. Градът е заобиколен от борови гори, а през него преминава река Чолутека, която го разделя на две части.

В центъра на Тегусигалпа има няколко стари църкви от колониалните времена. Най-старата от тях е църквата „Сан Франциско”, построена през 1590 г. Родната къща на хондураския национален герой Франсиско Морасан, който е бил и президент на държавата от 1830 до 1840 г., се намира в столичния град.

Градът разполага с международно летище, но няма изградена трамвайна мрежа. Движеща сила на икономиката на града са производството на тютюневи изделия, захарната и текстилната промишленост.
Местоположение на Тегусигалпа
Благодарим за отделеното време
За нас е много важно да знаем вашата оценка за сайта. Ще се радваме да прочетем вашите коментари и препоръки, както позитивни, така и негативни.

Вашето впечатление от сайта:
Изобщо не ми харесва Много ми харесва

Коментари и препоръки:


Ако желаете да се свържем с вас, моля, напишете вашия E-mail или телефон за връзка:
Вашият отзив беше изпратен успешно.
Благодарим за отделеното време.
The website is best viewed in Firefox, Chrome or Explorer 8 and higher.
Този сайт използва бисквитки (cookies).
Научете повече тук.


Разбрах