Информация за Будапеща

Разположена на кръстопътя между западна и източна Европа, Будапеща е една от колоритните дестинации на Стария континент.

Градът е разположен в северната част на централна Унгария. През него протича р. Дунав, което го прави една от четирите столици, разположени на реката. Населението на Будапеща е над 1.7 милиона души.

Основната особеност на унгарската столица е, че се състои от две сравнително обособени части – стара Буда и по-модернистичната Пеща. Самият стар град е една от основните забележителности. Други места, които си заслужава да бъдат посетени, включват Замакът, Западната гара, базиликата Св. Стефан, операта, както и Парламентът, който можете да видите в най-пълния му блясък докато се наслаждавате на фериботна разходка по р. Дунав. Измежду другите атракции, които най-често привличат посетители, са и множеството бани и СПА процедури, предлагани в града. Все пак не трябва да се забравя, че Будапеща е столицата с най-голям брой термални извори, разположени под града, в целия свят.

Всеизвестен факт е, че в Будапеща се намира също и едно от най-големите малцинства от евреи в Европа. Имайки предвид това, не е много изненадващо, че в града се помещава и най-голямата синагога в Европа - Dohany Street Synagogue, побираща до 3000 души.

Забележителности в Будапеща разгледай всички
  1. Къщата на терора, Унгария
  2. Opera house, Будапеща
  3. Музей за изящни изкуства, Будапеща
Цени в Будапеща
Съвети при пътуване в Будапеща разгледай всички
Местоположение на Будапеща
Благодарим за отделеното време
За нас е много важно да знаем вашата оценка за сайта. Ще се радваме да прочетем вашите коментари и препоръки, както позитивни, така и негативни.

Вашето впечатление от сайта:
Изобщо не ми харесва Много ми харесва

Коментари и препоръки:


Ако желаете да се свържем с вас, моля, напишете вашия E-mail или телефон за връзка:
Вашият отзив беше изпратен успешно.
Благодарим за отделеното време.
The website is best viewed in Firefox, Chrome or Explorer 8 and higher.