Информация за Биканер

Биканер е град в северозападна Индия, щата Раджастан. Градът е разположен в пустинна област. Населението му е около 2 млн. жители.

Биканер е създаден през XV в., когато Рао Бика, издига град сред безплодната пустиня. Като втори син на махараджата Рао Джодха, той не можел да наследи имение от баща си и така построява свое царство.

Днес една от най-важните забележителности е дворецът Лаксми Нивас от 1902 г., в който е живял махараджа Ганга Синг. Сградата е изпълнена в индо-сарацински архитектурен стил. Интересен за туристите е също дворецът Лалгар, построен между 1906 и 1926 г., който е покрит с червен пясъчник.

Мулнаякжи е първият храм, построен в Биканер. Построен е през 1486 г. и е основно седалище на сектата Ваишнав. Другият старинен храм от XV в. е Лакшми Натх, построен по времето на Рао Лункаран. В града днес има общо 27 храма, но за най-красив и най-висок се смята храмът Бандасар Джаин.
Местоположение на Биканер
Благодарим за отделеното време
За нас е много важно да знаем вашата оценка за сайта. Ще се радваме да прочетем вашите коментари и препоръки, както позитивни, така и негативни.

Вашето впечатление от сайта:
Изобщо не ми харесва Много ми харесва

Коментари и препоръки:


Ако желаете да се свържем с вас, моля, напишете вашия E-mail или телефон за връзка:
Вашият отзив беше изпратен успешно.
Благодарим за отделеното време.
The website is best viewed in Firefox, Chrome or Explorer 8 and higher.
Този сайт използва бисквитки (cookies).
Научете повече тук.


Разбрах