Информация за Кочи

Кочи е пристанищен град в югозападна Индия. Разположен е по крайбрежието на Арабско море. Населението е над 600 000 жители, но с прилежащите селища образува агломерация с население от над 2,1 млн. души. Смята се за най-гъсто населения град в милиардната Индия.

Красивият морски град се явява входен пункт за местността Керала, а разположението му между Арабско море и пътищата на запад го правят притегателен център за туристите. Днешният град Кочи е известен като финансовата столица на шата Керала и втори по значение в западна Индия след Мумбай.

Забележителностите тук са от историческо и архитектурно естество. Най – известната е църквата “Свети Франциск”, където е погребан известният мореплавател Вашку да Гама. Смята се, че това е най-старият европейски храм на територията на страната. Домът, в който е живял португалският пътешественик, е не по-малко атрактивна постройка. Не бива да се подминава и дворецът Матанчери, който е подарък от европейските заселници на раджата през XVII в.

Кочи е красив и модерен град, съхранил многопластова история. Международното летище е на 30 км. от града, но също така са добре уредени и железопътният и автобусният транспорт.

Забележителности в Кочи разгледай всички
  1. Резерват за диви животни Перияр, Керала -...
Местоположение на Кочи
Благодарим за отделеното време
За нас е много важно да знаем вашата оценка за сайта. Ще се радваме да прочетем вашите коментари и препоръки, както позитивни, така и негативни.

Вашето впечатление от сайта:
Изобщо не ми харесва Много ми харесва

Коментари и препоръки:


Ако желаете да се свържем с вас, моля, напишете вашия E-mail или телефон за връзка:
Вашият отзив беше изпратен успешно.
Благодарим за отделеното време.
The website is best viewed in Firefox, Chrome or Explorer 8 and higher.
Този сайт използва бисквитки (cookies).
Научете повече тук.


Разбрах