Информация за Mумбай

Мумбай е космополитен метрополис, най-големият град в Индия и столица на щата Махаращра. Представлява конгломерат от седем острова, които с течение на времето са били съединени, така че да образуват остров-град Бомбай (Мумбай). В града има около 21 милиона жители. Бомбай е несъмнено и търговската столица на Индия, както и един от преобладаващите пристанищни градове в страната.

Има различни теории относно оригиналното име на града. Някои считат, че настоящото име на град Мумбай е оригиналното име и е получено от "Mumba"(името на местната богиня Mumbadevi) и "AAI", което означава "майка". Други твърдят, че Бомбай е променена версия на Bom Bahia, име, което има португалски произход и означава "красив залив”.

Името е официално променено от Бомбай на Мумбай през 1995 година.

Забележителностите, които могат да се посетят в Мумбай са много.

- Колониални сгради - Gateway of India, Chhatrapati Shivaji Terminus building, Municipal Corporation , Police Headquarters, Chhatrapati Shivaji Vastu Sanghralaya.

- Mузеи и галерии - Nehru Centre Art Gallery, Chhatrapati Shivaji Maharaj Vastu Sangrahalaya.

- Плажове, паркове и градини.

В Мумбай се провеждат и много фестивали, които представляват атракция за туристи и местни: Mumbai Festival, Banganga Festival, Elephanta Festival, Janmashtami, Ramadan-Id, Ganesh Chaturthi и други.
Цени в Мумбай
Местоположение на Мумбай
Благодарим за отделеното време
За нас е много важно да знаем вашата оценка за сайта. Ще се радваме да прочетем вашите коментари и препоръки, както позитивни, така и негативни.

Вашето впечатление от сайта:
Изобщо не ми харесва Много ми харесва

Коментари и препоръки:


Ако желаете да се свържем с вас, моля, напишете вашия E-mail или телефон за връзка:
Вашият отзив беше изпратен успешно.
Благодарим за отделеното време.
The website is best viewed in Firefox, Chrome or Explorer 8 and higher.
Този сайт използва бисквитки (cookies).
Научете повече тук.


Разбрах