Информация за Орча

Орча е град в северна Индия, шата Мадхия Прадеш. Градът е разположен в близост до град Джанси и около река Бетва. Населението е около 10 000 жители.

Основан през 1501 г.от махараджа Рудра Пратап Сингх, градът е запазил огромна част от вековната си история. Добре съхранени са замъците и дворците, построени преди пет века. Тогава Орча е бил столица на едно от най-влиятлните и големи царства в тази част на Индия.

Днес историческите сгради може да се обходят с един туристически тур пеша. След моста, който води към укреплението, се извисяват дворците Радж Махал, Рай Парвен махал и Джахангир Махал. В първия може да се видят впечатляващи стенописи с религиозни сцени и уникални архитектурни детайли.

Вниманието на посетителите заслужават и храмовете в Орча, най-известният от които Рам Раджа, който привлича със забележителната си архитектура и високите заострени кули.
Местоположение на Орча
Благодарим за отделеното време
За нас е много важно да знаем вашата оценка за сайта. Ще се радваме да прочетем вашите коментари и препоръки, както позитивни, така и негативни.

Вашето впечатление от сайта:
Изобщо не ми харесва Много ми харесва

Коментари и препоръки:


Ако желаете да се свържем с вас, моля, напишете вашия E-mail или телефон за връзка:
Вашият отзив беше изпратен успешно.
Благодарим за отделеното време.
The website is best viewed in Firefox, Chrome or Explorer 8 and higher.
Този сайт използва бисквитки (cookies).
Научете повече тук.


Разбрах