Информация за Удайпур

Удайпур е град в северозападна Индия, щата Раджастан. Намира се на 403 км. югоизточно от Джайпур, който е столица на този щат. Население – 600 000 души.

Удайпур е основан през 1559 г. от Махарана Удай Сингх II и е историческа столица на някогашното царство Мевар. Легендата разказва, че владетелят отишъл при един отшелник, който благословил царя и го помолил да построи дворец на това място, което ще бъде добре защитено.

Съвременният град е популярна туристическа дестинация, тъй като в областта има много интересни исторически и природни забележителности. Най-важният е дворцовият комплекс в Удайпур, който е особено красив през нощта, осветен от многобройни светлини. Освен него, внимание заслужават и дворците Дилкуш Махал, Шеш Махал, Моти Махал и Кришна Вили. „Езерният дворец” от XVIII в., построен на остров в езерото Пикола, е изработен изцяло от мрамор и е особено красив.

Удайпур е любимо място за извършване на брачни церемонии за много известни личности – филмови звезди, политици и бизнес семейства.
Местоположение на Удайпур
Благодарим за отделеното време
За нас е много важно да знаем вашата оценка за сайта. Ще се радваме да прочетем вашите коментари и препоръки, както позитивни, така и негативни.

Вашето впечатление от сайта:
Изобщо не ми харесва Много ми харесва

Коментари и препоръки:


Ако желаете да се свържем с вас, моля, напишете вашия E-mail или телефон за връзка:
Вашият отзив беше изпратен успешно.
Благодарим за отделеното време.
The website is best viewed in Firefox, Chrome or Explorer 8 and higher.
Този сайт използва бисквитки (cookies).
Научете повече тук.


Разбрах