Информация за остров Бали

Наричан още „Островът на хилядата храма“ Бали е една от най-известните туристически дестинации в света. Годишно привлича над 2.5 милиона туристи.

Бали е тропически остров, част е от територията на Индонезия. Населението му е над 3.8 милиона души, като над 92% от тях са хиндуисти, а по-голямата част от останалите – мюсюлмани. Столицата на острова е Денпасар.

Островът е познат основно с красивата си природа, тропически климат и приказни плажове, с богатата си история, култура и изкуства - танци, скулптура и живопис, изделия от метал, кожа и други. В този смисъл, островът изобилства от туристическите обекти, които си заслужава да бъдат посетени. Сред най-популярните са: Дворецът Пемекутан, Дворецън Сатри, както и Храм-музей Пури Пемекутан. Музеят Бали също е сред интересните културни забележителности. Докато сте на почивка в Бали не забравяйте да се насладите на някое представление на традиционни танци.
Местоположение на Бали
Благодарим за отделеното време
За нас е много важно да знаем вашата оценка за сайта. Ще се радваме да прочетем вашите коментари и препоръки, както позитивни, така и негативни.

Вашето впечатление от сайта:
Изобщо не ми харесва Много ми харесва

Коментари и препоръки:


Ако желаете да се свържем с вас, моля, напишете вашия E-mail или телефон за връзка:
Вашият отзив беше изпратен успешно.
Благодарим за отделеното време.
The website is best viewed in Firefox, Chrome or Explorer 8 and higher.
Този сайт използва бисквитки (cookies).
Научете повече тук.


Разбрах