Информация за Витлеем

Град Витлеем е разположен на Западния бряг на Палестинската автономия и се намира едва на 10 км. южно от Йерусалим. Намиращият се на 765 м. надморска височина град има население от 25 000 жители.

Във Витлеем се намира базиликата “Рождество Христово”, която е построена тук, за да се помни, че това е рожденният град на Исус. Разположената на площад Мангер църква е един от най-старите действащи християнски храмове. Състои се от две части – базиликата и църквата Св. Катрин. Базиликата е православна, а църквата Св. Катрин – римокатолическа, изградена в готически стил.

Пещерата на рождението на Исус е една от основните атракции, която привлича туристи от цял свят. В нея се намира сребърната звезда, която е била положена на олтар. Смята се, че това е именно мястото, където преди повече от две хилядолетия се е родил Спасителят.

Във Витлеем е роден и израилският цар Давид. Свято място за юдеите е гробницата на Рахел, която е била пророк и съпруга на Якоб. Животът и делата им са описани подробно в Стария завет.
Местоположение на Витлеем
Благодарим за отделеното време
За нас е много важно да знаем вашата оценка за сайта. Ще се радваме да прочетем вашите коментари и препоръки, както позитивни, така и негативни.

Вашето впечатление от сайта:
Изобщо не ми харесва Много ми харесва

Коментари и препоръки:


Ако желаете да се свържем с вас, моля, напишете вашия E-mail или телефон за връзка:
Вашият отзив беше изпратен успешно.
Благодарим за отделеното време.
The website is best viewed in Firefox, Chrome or Explorer 8 and higher.
Този сайт използва бисквитки (cookies).
Научете повече тук.


Разбрах