Информация за Кесария

Кесария е град-музей в Израел. Намира се между Хайфа и Тел Авив, в близост до модерния съвременен град Цезарея и на няколко километра от морския бряг.

Основан по времето на римския цар Ирод Велики, малко преди раждането на Исус, градът е често споменаван в Новия завет. През VI в. е процъфтяващ град с над 125 000 жители, но през VII в. е завладян от арабите и губи своето значение. От тази епоха са запазени римският театър, който след реставрация се използва и до днес за вечерни представления, концерти и оперни спектакли, както и византийската улица с мраморни скулптурипо нея.

Кръстоносците навлизат в Кесария на 17 май 1101 г. и след 15-дневна обсада подчиняват града под властта на тяхното Йерусалимско кралство. Градът тогава е представлявал крепост, заобиколена от дълбок ров и масивни зидове, останки от които могат да се видят и днес.

Кесария, съвременна и древна, предлага едновременно възможност за културен туризъм и пълноценен отдих на околните плажове, както и наслада от класически концерт в римския театър.

Забележителности в Кесария разгледай всички
  1. Кесария Маритима, Израел
Местоположение на Кесария
Благодарим за отделеното време
За нас е много важно да знаем вашата оценка за сайта. Ще се радваме да прочетем вашите коментари и препоръки, както позитивни, така и негативни.

Вашето впечатление от сайта:
Изобщо не ми харесва Много ми харесва

Коментари и препоръки:


Ако желаете да се свържем с вас, моля, напишете вашия E-mail или телефон за връзка:
Вашият отзив беше изпратен успешно.
Благодарим за отделеното време.
The website is best viewed in Firefox, Chrome or Explorer 8 and higher.
Този сайт използва бисквитки (cookies).
Научете повече тук.


Разбрах