Информация за Капернаум

Капернаум е рибарско селище, което се намира на северния бряг на Галилейското езеро. Населението му наброява около 1500 души.

Счита се, че името на града означава “селото на Наум”, в буквален превод от иврит.

Археологическите доказателства показват, че градът е основан през II-ри век преди Христа по време на Хасмонеите, а разкопките, направени в местността, са разкрили две древни синагоги, построени една върху друга. За църквата край Капернаум се счита, че е била домът на Св. Петър. Основният поминък в древността е било рибарството.

Градът се споменава в Евангелието на Лука и Евангелието на Йоан. Според тях Исус избрал този град като център на неговото служение на хората в Галилея след като напуска малкото планинско селце Назарет.

Любопитен факт е, че през 1986 г. водата на местното езеро драстично е спаднала и тогава е била открита стара лодка. След множество проучвания е било установено, че материалите, с които тя е била сглобена датират от около 120 години пр. Хр.
Местоположение на Капернаум
Благодарим за отделеното време
За нас е много важно да знаем вашата оценка за сайта. Ще се радваме да прочетем вашите коментари и препоръки, както позитивни, така и негативни.

Вашето впечатление от сайта:
Изобщо не ми харесва Много ми харесва

Коментари и препоръки:


Ако желаете да се свържем с вас, моля, напишете вашия E-mail или телефон за връзка:
Вашият отзив беше изпратен успешно.
Благодарим за отделеното време.
The website is best viewed in Firefox, Chrome or Explorer 8 and higher.
Този сайт използва бисквитки (cookies).
Научете повече тук.


Разбрах