Информация за Хаифа

Град Хаифа е третият по големина в Израел, намиращ се в северната част на страната. Разположен е на брега на Средиземно море и е най-голямото пристанище в държавата. Населението в самия град е около 270 000 жители, които заедно с околните селища надхвърлят 1 млн.

В превод от иврит името на града означава “красив бряг” и неслучайно Хайфа е известен като един от най-красивите градове в света. Разположен на склоновете на планината Кармел, потъналият в зеленина град спира дъха на всеки посетител.

На това място френски монаси построяват манастир, който по-късно дава началото на Ордена на кармелитите (от планината Кармел). Днес в олтара на църквата се намира пещерата на библейския пророк Илия.

Хаифа е известен и като център на Бахайската вяра, а прочутите бахайски градини са включени в списъка на ЮНЕСКО за световното културно наследство. Комплексът включва разкошни паркове с растителност от цял свят, разположени на 19 нива поради терасовидния релеф на града, както и храм с позлатен купол.

Внимание заслужават и музеите в града, сред които най-известни са Музеят на емигрантите и Военноморският музей.
Хаифа е място, на което всеки, който веднъж е посетил, иска да се върне отново. Привлекателен с възможностите си за морски отдих и среща с миналото на различни култури, градът е един от най-предпочитаните дестинации в региона на светите места.

Забележителности в Хайфа разгледай всички
  1. Бахайските градини, Хайфа, Израел
Местоположение на Хайфа
Благодарим за отделеното време
За нас е много важно да знаем вашата оценка за сайта. Ще се радваме да прочетем вашите коментари и препоръки, както позитивни, така и негативни.

Вашето впечатление от сайта:
Изобщо не ми харесва Много ми харесва

Коментари и препоръки:


Ако желаете да се свържем с вас, моля, напишете вашия E-mail или телефон за връзка:
Вашият отзив беше изпратен успешно.
Благодарим за отделеното време.
The website is best viewed in Firefox, Chrome or Explorer 8 and higher.
Този сайт използва бисквитки (cookies).
Научете повече тук.


Разбрах