Информация за Йерихон

Йерихон е град, намиращ се на Западния бряг на Палестинската автономия. Това е най-ниско разположеният град под морското равнище в света и един от най-старите градове, които са населявани без прекъсване от древността до наши дни. Йерихон се намира близо до река Йордан и само на 12 км. от крайбрежието на Мъртво море. Населението е около 20 000 души.

В западната част на града има старинни руини, които според археолозите се датират на възраст от десет хиляди години. Осем метровата кула, както и останките от укрепени жилища в Йерихон от епохата на неолита и бронзовата епоха, са още доказателства за древната му история.

Градът привлича стотици хиляди туристи и заради руините на резиденцията на цар Ирод. Днес все още могат да се видят останките от залите за почивка и баните на някогашния богато украсен дворец.

Западно от Йерихон се намира планината, в която Исус е бил изкушаван от дявола в продължение на четиридесет дена, според библейските писания.
Местоположение на Йерихон
Благодарим за отделеното време
За нас е много важно да знаем вашата оценка за сайта. Ще се радваме да прочетем вашите коментари и препоръки, както позитивни, така и негативни.

Вашето впечатление от сайта:
Изобщо не ми харесва Много ми харесва

Коментари и препоръки:


Ако желаете да се свържем с вас, моля, напишете вашия E-mail или телефон за връзка:
Вашият отзив беше изпратен успешно.
Благодарим за отделеното време.
The website is best viewed in Firefox, Chrome or Explorer 8 and higher.
Този сайт използва бисквитки (cookies).
Научете повече тук.


Разбрах