Информация за Кана Галилейска

В християнския Нов завет и по конкретно в Евангелието на Йоан на няколко пъти се споменава за един град, наречен Кана Галилейска.

Сред християните и други последователи на Новия завет, Кана е най-известна като мястото, където, съгласно Четвъртото Евангелие, Исус извършва първото чудо - превръщането на голямо количество вода във вино на сватба. Това е първият от седемте чудотворни "знаци", с които божествеността на Исус е била удостоверена пред невярващите в неговите способности.

Има много спекулации и дискусии между теолози за това къде всъщност се е намирал градът Кана. В областта Галилея има цели 4 села, които претендират, че библейския сюжет се е развил именно на тяхна територия. Това са Кафр Кана, Кенет-ел-Джалил, Аин Кана (и трите в Израел) и Кана в Ливан.

Според Католическа енциклопедия, издадена през 1914 г., град Кана се намира на около 7 км североизточно от Назарет, Израел. Различните етнически и религиозни групи, вярват, че селото е на правилното свое място. Други пък твърдят, че местоположението на свещения град е на съвсем различна локация и настояват разположението на Кана да бъде променено. Така или иначе, това е казус, по който никога няма да може да се постигне консенсус.
Местоположение на Кана Галилейска
Благодарим за отделеното време
За нас е много важно да знаем вашата оценка за сайта. Ще се радваме да прочетем вашите коментари и препоръки, както позитивни, така и негативни.

Вашето впечатление от сайта:
Изобщо не ми харесва Много ми харесва

Коментари и препоръки:


Ако желаете да се свържем с вас, моля, напишете вашия E-mail или телефон за връзка:
Вашият отзив беше изпратен успешно.
Благодарим за отделеното време.
The website is best viewed in Firefox, Chrome or Explorer 8 and higher.
Този сайт използва бисквитки (cookies).
Научете повече тук.


Разбрах