Информация за Нахария

Пристанищният град Нахария се намира в северната част на Израел, на брега на Средиземно море. Населението е около 50 000 души.

Нахария е един сравнително млад град, основан през 1933-1934 г. от еврейски заселници, пристигнали от Германия. Първоначално те са се прехранвали със земеделие, но по-късно са започнали да строят малки хотели и да развиват морския туризъм.

Градът е бил дълго време единственото еврейско селище, северно от град Акра, но по време на войната за независимост на Израел Нахария е бил изолиран от останалата част на страната. Тогава единствената връзка с другите еврейски земи е била, чрез лодки.

Съвременният град е много популярна туристическа дестинация заради добрите условия за морска почивка и отдих. Близкият град Акра предлага още възможности за културно опознавателни екскурзии, а варовиковите скали в околността привличат любителите на природните забележителности.

Забележителности в Нахария разгледай всички
  1. Цар Давид
Местоположение на Нахария
Благодарим за отделеното време
За нас е много важно да знаем вашата оценка за сайта. Ще се радваме да прочетем вашите коментари и препоръки, както позитивни, така и негативни.

Вашето впечатление от сайта:
Изобщо не ми харесва Много ми харесва

Коментари и препоръки:


Ако желаете да се свържем с вас, моля, напишете вашия E-mail или телефон за връзка:
Вашият отзив беше изпратен успешно.
Благодарим за отделеното време.
The website is best viewed in Firefox, Chrome or Explorer 8 and higher.
Този сайт използва бисквитки (cookies).
Научете повече тук.


Разбрах