Информация за Тел Авив

Неoспоримо Израел е една от водещите туристически световни дестинации. Един от най-съвременните и красиви градове в страната е Тел Авив. Градът е вторият по големина в Израел, с население, заедно с предградията му, над 3 милиона жители. Тел Авив е важен културен, образователен и архитектурен център. От 2003 година Тел Авив е включен в списъка на ЮНЕСКО като обект на световното наследство.

Голяма част от града е разположена на брега на Средиземно море. Плажната ивица на Тел Авив е на световно равнище и предлага първокласни услуги за своите гости. Тропическият климат е в пълен унисон с приятните плажни заведения, ресторанти и малки хотелчета, между които се промъква красива алея за разходки. Плажовете в града са с дължина около 15 километра и целогодишно се радват на много чуждестранни и местни посетители.

Тел Авив е модерният облик на Израел и един от най-важните бизнес центрове в страната. Тук са разположени най-големите бизнес сгради, търговски обекти и почти всички чуждестранни посолства в Израел. Възможността за международна търговия и приятният климат привличат много инвеститори всяка година и разрастват бизнес периметъра на града.

Въпреки че Тел Авив съществува само от 100 години, той е важен културен и образователен център. На територията на града се намира един от най-старите градове в Близкия изток – Яфо, който предлага богата гама от културно наследство. В Тел Авив се намира и един от най-големите университети за съвременни науки в стараната.
Цени в Тел Авив
Съвети при пътуване в Тел Авив разгледай всички
Местоположение на Тел Авив
Благодарим за отделеното време
За нас е много важно да знаем вашата оценка за сайта. Ще се радваме да прочетем вашите коментари и препоръки, както позитивни, така и негативни.

Вашето впечатление от сайта:
Изобщо не ми харесва Много ми харесва

Коментари и препоръки:


Ако желаете да се свържем с вас, моля, напишете вашия E-mail или телефон за връзка:
Вашият отзив беше изпратен успешно.
Благодарим за отделеното време.
The website is best viewed in Firefox, Chrome or Explorer 8 and higher.
Този сайт използва бисквитки (cookies).
Научете повече тук.


Разбрах