Информация за Ярденит

Ярденит е място в северната част на Израел, на което се предполага, че Йоан Кръстител е извършил кръщението на Исус. Намира се в историческата област Галилея, по поречието на река Йордан. Обектът е притежание на близо намиращия се кибуц Кинерет.

Йоан Кръстител е юдейски пророк, роден малко преди Христос, който проповядвал кръщение за опрощаване на греховете. Докато един ден пред него се явил Исус и пожелал да бъде кръстен. Според Новия завет, след като Спасителят влязъл във водата, небесата се отворили, блеснала светкавица и оттам долетял гълъб. Този гълъб символизира светия дух, който каца на рамото на всеки новопокръстен.

В Ярденит днес може да се премине през символично кръщение. За целта има обособен участък от реката, в който вярващите трябва първа да изчистят тялото си (преминава се през душ), да облекат бяла роба и да се потопят във водата три пъти. Тази роба поклонникът трябва да пази до края на живота си.

Река Йордан се намира под морското равнище и температурите са много високи. Водата в близкото езеро Кинерет и в реката е топла заради геотермалните извори наблизо.
Местоположение на Ярденит
Благодарим за отделеното време
За нас е много важно да знаем вашата оценка за сайта. Ще се радваме да прочетем вашите коментари и препоръки, както позитивни, така и негативни.

Вашето впечатление от сайта:
Изобщо не ми харесва Много ми харесва

Коментари и препоръки:


Ако желаете да се свържем с вас, моля, напишете вашия E-mail или телефон за връзка:
Вашият отзив беше изпратен успешно.
Благодарим за отделеното време.
The website is best viewed in Firefox, Chrome or Explorer 8 and higher.
Този сайт използва бисквитки (cookies).
Научете повече тук.


Разбрах