Информация за Амалфи

Амалфи е курортен морски град в Югозападна Италия, намиращ се в област Кампания. Разположен е на северния бряг на Салернския залив и на 47 км. от Неапол. Цялото крайбрежие край живописното градче е включено в списъка на ЮНЕСКО. Населението е 5400 жители.

Една от забележителностите на Амалфи е катедралата Свети Андрей, построена през XI в. Интериорът й е в украсен в бароков стил, а фасадата носи отпечатъка на византийската култура. Украсена с много рисунки на светци, фасадата е увенчана с голяма фреска на Свети Андрей.

Арсеналът на морската република е друга основна забележителност, която представлява сграда с архитектурни и скулптурни останки от времето на средновековието. Основната му функция тогава е бил строежът, ремонтът и съхранението на военните кораби. Не бива да се пропуска и музеят на ръчната хартия, който се помещава в стара фабрика за хартия. Амалфи е бил един от първите центрове за производство на хартия в Европа.

Районът около курортното селище е известен с отглеждането на лимони и с производството на прочутия ликьор Лимончело.
Местоположение на Амалфи
Благодарим за отделеното време
За нас е много важно да знаем вашата оценка за сайта. Ще се радваме да прочетем вашите коментари и препоръки, както позитивни, така и негативни.

Вашето впечатление от сайта:
Изобщо не ми харесва Много ми харесва

Коментари и препоръки:


Ако желаете да се свържем с вас, моля, напишете вашия E-mail или телефон за връзка:
Вашият отзив беше изпратен успешно.
Благодарим за отделеното време.
The website is best viewed in Firefox, Chrome or Explorer 8 and higher.
Този сайт използва бисквитки (cookies).
Научете повече тук.


Разбрах