Информация за Асизи

Малкият, но живописен, град Асизи е се намира в централната част на Италия, в провинция Перуджа, областта Умбрия. Разположен е на западния склон на планината Монте, която е част апенинската планинска верига. Населението му наброява над 27 000 души.

Градът може да се похвали с дългата история. Смята се, че около 450 г.пр. Хр. етруските заселват тези земи. По-късно, римляните завладяват териториите след решаващата битка при Сентиум, през 295 г. пр. Хр. В града все още могат да бъдат видени останки от този период – градски стени, театър, амфитеатър, форум (известен в днешно време като Градския площад), и други.

Асизи също така е силно свързан с религията. През 238г. сл. Хр., градът е „покръстен“ от епископ Руфино. Но най-вече градът е популярен с това, че тук е роден Св. Франсис от Асизи, който е основател на фрацисканския орден. На него е посветена и основната забележителност в град – базиликата Св. Франциск, която,заедно с други франциски центрове, в града е включена в списъка на културното наследство на ЮНЕСКО. Други интересни религиозни сгради са църквата Санта Мария Маджоре (най-старата запазена църква в града) и базиликата Св. Клеър.

Интерес за туристите представляват и двете крепости в града. Рока Маджоре, или Големият замък, е по-забележимата, в буквалния смисъл на думата, тъй като се издига висока на хълма на Асизи. Построена е през втората половина на XIV век. от кардинал Алборноз. По-малката крепост, от друга страна, е частично отворен за посещения от туристи.
Местоположение на Асизи
Благодарим за отделеното време
За нас е много важно да знаем вашата оценка за сайта. Ще се радваме да прочетем вашите коментари и препоръки, както позитивни, така и негативни.

Вашето впечатление от сайта:
Изобщо не ми харесва Много ми харесва

Коментари и препоръки:


Ако желаете да се свържем с вас, моля, напишете вашия E-mail или телефон за връзка:
Вашият отзив беше изпратен успешно.
Благодарим за отделеното време.
The website is best viewed in Firefox, Chrome or Explorer 8 and higher.
Този сайт използва бисквитки (cookies).
Научете повече тук.


Разбрах