Информация за Бардолино

Град Бардолино се намира в Северна Италия, в регион Верона и отстои на около 25 км северозападно от последния. Разположен е на източния бряг на най-голямото езеро в Италия – Гарда. Градът е населяван от около 6 700 души.

Според археологически разкопки, направени в района, територията около Бардолио е била населена от хора още от праисторически времена. Въпреки това, днешното селище датира от ранното средновековие, когато Беренгарий от Италия построява замък тук (983 г). През годините градът е бил причисляван към различни административни общности, включително е бил австрийски административен център, както и част от република Венеция. Присъединен е към територията на Обединена Италия през 1866г.

Мекият климат в района позволява отглеждането на типично средиземноморски култури, като маслини, кипариси, дафиново дърво и други. Но основното перо в икономиката на Бардолино са отглеждането на лозя, от които се прави известното едноименно червено вино и розе, както и туризмът.

Сред основните забележителности в малкия италиански град е църквата Сан Зено. Построена в средата на 9 в., това е една от малкото сгради в Италия с каролингски произход. Интерес за посетителите на града представляват още църквата Сан Северо (11-12в.), манастирът Сан Коломбано, градските стени, както и езерото Гарда.
Местоположение на Бардолино
Благодарим за отделеното време
За нас е много важно да знаем вашата оценка за сайта. Ще се радваме да прочетем вашите коментари и препоръки, както позитивни, така и негативни.

Вашето впечатление от сайта:
Изобщо не ми харесва Много ми харесва

Коментари и препоръки:


Ако желаете да се свържем с вас, моля, напишете вашия E-mail или телефон за връзка:
Вашият отзив беше изпратен успешно.
Благодарим за отделеното време.
The website is best viewed in Firefox, Chrome or Explorer 8 and higher.
Този сайт използва бисквитки (cookies).
Научете повече тук.


Разбрах