Информацаия за Бергамо

Град Бергамо е разположен в Северна Италия, в област Ломбардия. На около 40 км югозападно се намира град Милано, а подножието на Алпите е непосредствено на север от града. Населението му наброява над 121 000 души.

Основна характеристика на Бергамо е, че градът е разделен на две части – висока и ниска.

Високата част се намира на хълма, където е възникнал градът. Смята се, че е бил построен на мястото на древния град Бергомум – седалище на келтски племена. През 49 г. пр. Хр., Бергамо става владение на римляните, а населението му в този период наброява около 10 000 души. През V век градът е разрушен от войските на Атила, а от VI-ти вече е седалище на най-важните Ломбардски дюкове от Северна Италия. От XVII век тази средновековна част на Бергамо е заобиколна от венецианска стена, дълга около 5 км. Ниската част от града е модерната промишлена зона.

Повечето от забележителностите на Бергамо са съсредоточени в стария, исторически град. Цитаделата е сред най-посещаваните обекти, а основният площад тук е Piazza Vecchia (старият площад). На него се намират сградите “Palazzo della Ragione” и “Palazzo del Comune” (със средновековна часовникова кула), както и обществената библиотека “Angelo Mai”. Интерес представляват още: базиликата Санта Мария Маджоре (строена през XII-XV век), параклисът Калеони (Cappella Colleoni), считан за един от шедьовър на ренесансовата архитектура и декоративното изкуство; замъкът, катедралата на Бергамо (построена през XVII век) и други.

Новата част на Бергамо започва своето развитие през XIX век, като следва бързо развитие през XX в. Тук се намират площадът Piazza Vittorio Veneto, църквата „Santa Maria delle Grazie“, картинният музей на академията Каррара (Pinacoteca dell'Accademia Carrara) и други. От интерес за посетителите е и главната търговска улица, която предлага добри условия за пазаруване.
Местоположение на Бергамо
Благодарим за отделеното време
За нас е много важно да знаем вашата оценка за сайта. Ще се радваме да прочетем вашите коментари и препоръки, както позитивни, така и негативни.

Вашето впечатление от сайта:
Изобщо не ми харесва Много ми харесва

Коментари и препоръки:


Ако желаете да се свържем с вас, моля, напишете вашия E-mail или телефон за връзка:
Вашият отзив беше изпратен успешно.
Благодарим за отделеното време.
The website is best viewed in Firefox, Chrome or Explorer 8 and higher.
Този сайт използва бисквитки (cookies).
Научете повече тук.


Разбрах