Информация за Болония

Болония е голям град, разположен в Северна Италия. Той е столица на провинцията Емилия – Романия, известна с традициите си във винопроизводството. Градът е заобиколен от реките Рено и Савена и много плодородна равнинна местност. Населението му наброява близо 400 хиляди души.

Болония е подходящ град предимно за сити туризъм. Има забележителна архитектура и много културни и исторически паметници. Интересен е площадът, както и базиликите, датиращи от ранното Средновековие. Основна забележителност е най-старият университет в света - Alma Mater Studiorum, основан през далечната 1088 година. Градът дава името и на прочутия болонезки сос — сос Болонезе, представляващ месен сос за макаронени изделия и други видове паста. Също като другите градове в Емилия-Романия, производството на колбаси от свинско месо, като прошуто, мортадела и салам, е важна част от местната хранително-вкусова индустрия. Болония е известен и като един от градовете в Италия със сравнително висок стандарт на живот. Това до голяма степен се дължи на разположението му - на кръстопът на най-важните магистрали и жп линии в страната.
Местоположение на Болоня
Благодарим за отделеното време
За нас е много важно да знаем вашата оценка за сайта. Ще се радваме да прочетем вашите коментари и препоръки, както позитивни, така и негативни.

Вашето впечатление от сайта:
Изобщо не ми харесва Много ми харесва

Коментари и препоръки:


Ако желаете да се свържем с вас, моля, напишете вашия E-mail или телефон за връзка:
Вашият отзив беше изпратен успешно.
Благодарим за отделеното време.
The website is best viewed in Firefox, Chrome or Explorer 8 and higher.
Този сайт използва бисквитки (cookies).
Научете повече тук.


Разбрах